Meet Marieke Willemars, founder en creative director, heeft zich vanaf de eerste dag volledig toegewijd aan het laten groeien en koesteren van het succes van het merk. Vanuit de in-huis designstudio op het hoofdkantoor in Amsterdam werkt ze samen met haar team aan het creëren van collecties en houdt ze toezicht op elk aspect, van ontwerp en marketing tot productie en art directie.

“Bij Catwalk Junkie geven we elk ontwerp dezelfde liefde en aandacht. We selecteren zorgvuldig elke stof en perfectioneren elke pasvorm. Prints en artworks worden met de hand ontworpen en getekend. En bovenal geloven we in teamwork is the dreamwork.”

Kan je ons vertellen hoe je begon met het ontwerpen voor Catwalk Junkie?

Mijn liefde voor prints en patronen begon toen ik Graphic Design studeerde. Na verloop van tijd groeide mijn interesse voor 3D. Ik raakte geïnteresseerd in het idee om 2D-ontwerpen om te zetten in 3D-creaties en ik besloot de overstap te maken naar mode. Dit gaf me de mogelijkheid om ontwerpen te maken voor het dagelijks leven. Iets dat vreugde brengt en mensen zich goed laat voelen over zichzelf.

Ik ben zo trots en voel me zo gelukkig met het team waarmee ik vandaag werk! Ook onze leveranciers en de mensen die onze schetsen en ideeën tot leven brengen. Het is één grote Catwalk Junkie-familie.

Hoe hebben jij en het merk zich in de loop der tijd ontwikkeld?

Ik hou ervan om te spelen met volume en kleding extra comfortabel te maken zodat je het elke dag voor de komende jaren wilt dragen. Maar ook om het vrouwelijk en sterk te houden. Omdat ik wil blijven leren en groeien, voegde ik bij elke collectie iets nieuws toe. Te beginnen met geweven rokken en jurken en denim. Een voor een, zodat we genoeg tijd hadden om het te ontwikkelen tot het perfecte item.

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit bij Catwalk Junkie?

Ik vind het heerlijk om mijn dag te beginnen met koffie en afspreken met de mensen op kantoor. We hebben een mooie en lichte in-house ontwerpstudio die momenteel een beetje wordt opgefrist voor het nieuwe jaar. Het wordt zo mooi! We zijn ook veel gegroeid het afgelopen jaar, dus we moesten meer ruimte maken voor iedereen.

Mijn dagen op kantoor zijn meestal gevuld met allerlei soorten vergaderingen en werken aan onze nieuwe collecties. Wanneer ik nieuwe ideeën, ontwerpen en graphics maak, werk ik meestal vanuit huis waar ik in alle rust kan werken.

Wat geeft jou vreugde?

Ik hou ervan om te reizen en nieuwe landschappen en culturen te ervaren, de mensen erachter te ontmoeten en hun verhalen te horen. Het kan zo inspirerend zijn. Tijdens de pandemie begonnen we meer te koken, dus nu staat onze keuken vol met kookboeken van over de hele wereld. De laatste maanden maken we veel Libanees eten, het is zo lekker!

Hoe houd je jezelf gemotiveerd en creatief?

Luisteren naar mijn gevoelens, mezelf zijn en een positieve mindset behouden.

Je perfecte zondagochtend...

Een kopje koffie thuis met mijn vriend Tommie en kat Pika. In het weekend hou ik ervan om te skaten, vooral in de lente en de zomer. Of een wandeling maken in het bos naast waar we wonen.