We houden van onze planeet. En we hebben er maar één.


Als merk hechten we veel waarde aan we duurzaamheid en erkennen we dat het een voortdurende ontwikkeling is. We werken samen met gecertificeerde fabrieken en hebben langdurige en sterke relaties opgebouwd met onze productieteams over de hele wereld. Op die manier zorgen we ervoor dat iedereen die betrokken is bij het productieproces van onze kleding eerlijk, veilig en met respect behandeld wordt.

We leggen de nadruk op een lange levensduur en streven ernaar veelzijdige key-pieces te creëren die kwaliteit bieden, dus we moedigen je aan om je veelzijdige Catwalk Junkie items lang te bewaren — om ze elk seizoen op nieuwe manieren te stylen.

Hieronder vind je de milieuvriendelijke en ethische stappen die we tot nu toe hebben gezet:

We streven ernaar om veelzijdige key pieces te creëren die kwaliteit en een lange levensduur bieden. Zo blijven kledingstukken langer in een goede conditie en voorkomen we een overkill aan onnodige shopsessies. Om je favorieten voor altijd aan te kunnen trekken, raden we aan om de was- en verzorgingsinstructies van elk kledingstuk op onze website nauwkeurig te volgen. 

We produceren alleen in fabrieken met een geldige certificering en hebben we langdurige en nauwe relaties opgebouwd met onze productieteams over de hele wereld om ervoor te zorgen dat iedereen die betrokken is bij het maken van onze kledingstukken eerlijk, veilig en respectvol wordt behandeld. 

Catwalk Junkie werkt met GOTS, IC2 of BCI gecertificeerd katoen. Dit katoen wordt verbouwd met methoden en materialen die een lage impact hebben op het milieu en de mensen die op het land werken. 

GOTS-gecertificeerd biologisch katoen is zachter, vrij van giftige chemicaliën en daarom ook liever voor de huid. Zelfs als je geen last hebt van allergieën of gevoeligheden.

EcoVero viscose is de meest milieuvriendelijke viscose die er bestaat. De vezels worden gemaakt van FSC en PEFC-gecertificeerd houtpulp. Het productieproces van EcoVero is minder belastend voor het milieu, omdat er minder energie en water wordt verbruikt dan bij conventioneel viscose.

Afval krijgt een nieuw leven met zowel gerecycled polyester als gerecycled polyamide. Gerecycled polyester wordt bijvoorbeeld gemaakt van plastic flessen of visnetten die anders op de afvalberg terecht zouden komen. 

 

Deze gerecyclede cellulosevezel wordt gemaakt van houtpulp en is vergelijkbaar met viscose en rayon. We gebruiken NAIA acetate voornamelijk om tops, rokken en jurken een iets glanzende afwerking te geven. 

Ons 100% echte leer is plantaardig gelooid, wat betekent dat er tijdens het looiproces geen schadelijke chemicaliën, zoals chroom, aan te pas komen.

*items die vanaf halverwege 2020 in productie zijn gegaan

Op dit moment is meer dan 50% van onze polybags biologisch afbreekbaar. 

Vanaf de tweede helft van 2023 zullen al onze kledingstukken verpakt worden in biologisch afbreekbare polybags, gemaakt van composteerbare materialen. Na gebruik, gooi je de zak in de compostbak en deze is binnen een jaar volledig afgebroken.